Da Haakon var liten

Endelig kom gutten og tronfølgeren. Slik var det da kronprins Haakon ble født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Haakon var liten

ARVEPRINS HAAKON MAGNUS ble født på Rikshospitalets kvinneklinikk fredag 20. juli 1973. Det var selvfølgelig ingen som var misfornøyd med at det ble en gutt. På denne tida var det menn som skulle bli tronfølgere. Kronprins Harald på sin side sa på forhånd at det viktigste var et velskapt barn.

  - H.K.H Kronprinsessen fødte i dag kl. 14.12 en velskapt sønn. Fødselen forløp normalt. Såvel kronprinsessen som den lille prins befinner seg vel, het det i kommunikeet fra Slottet.

  Dagen etter, lørdag 21. juli, var daværende kronprins Harald på forsiden av Dagbladet. Han ville ikke vise hvor lang den nye prinsen var. -Spør meg heller om jeg var glad for at barnet var velskapt. Det er et under hver gang, sa han utenfor Rikshospitalet.

  Begivenheten måtte på en repulikansk framside konkurrere både med en død misjonær og nordmenns festvaner på danskebåten. Navnet skulle offentliggjøres mandagen etter av kongen. Og det var ikke mange sidene som var viet til begivenheten, også inkludert den sedvanlige diskusjonen om monarkiets framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer