Du leser nå Dagbladet Pluss

Da Martin var 13 år mistet han språket og hukommelsen. I tolv år trodde alle han var hjernedød. De tok feil

Anne Kimestad (50) hører, ser, tenker og føler. Men hun kan ikke bevege seg, snakke eller uttrykke seg ved egen hjelp. I sju år trodde omgivelsene at Martin Pistorius (40) var hjernedød. Vi har møtt to mennesker som er fanget inne i sin egen kropp.

OPPDAGELSE: Det var en ny pleier ved institusjonen som la merke til at noe endret seg i Martins blikk. Etter hvert ble hun overbevist om at han var ved bevissthet.  Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
OPPDAGELSE: Det var en ny pleier ved institusjonen som la merke til at noe endret seg i Martins blikk. Etter hvert ble hun overbevist om at han var ved bevissthet. Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

Anne Kimestad svever rundt i ei boble. Hun opplever en intens fred, som om hun sover, eller svever over havet. Som en fugl. Uten mål. Alt føles vakkert og håpefullt.

Alt annet er ubetydelig.

Dypt der inne i bobla registrerer ikke 43-åringen det som skjer rundt henne. At et sykehusteam jobber på spreng for å redde livet hennes.

I ti dager holder de på.

- Så var jeg ute av bobla og det normale livet var taust og ugjenkjennelig. Jeg var blitt en annen.

Alt ble mørkt

Åtte år er gått siden Anne Kimestad våknet opp i senga si en lørdagsmorgen og hørte et klikk i bakhodet. Hun noterte at hodepinen hun hadde hatt i fjorten dager fortsatt var der.

Hun var fraskilt, og denne helga var de to døtrene hennes hos faren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.