Mamma og pasient: En lettet og nyoperert Monica på Haukeland universitetssykehus i 2003. Her sitter skallelappen på, for første gang etter hjerneslaget. To måneder gamle Tuva er så klart med. Foto: PRIVAT
Mamma og pasient: En lettet og nyoperert Monica på Haukeland universitetssykehus i 2003. Her sitter skallelappen på, for første gang etter hjerneslaget. To måneder gamle Tuva er så klart med. Foto: PRIVATVis mer

Da Monica ble gravid som 23-åring var hun så glad. Så kom hjerneslaget, samlivsbruddet, og vennene som forsvant

VENDEPUNKTET: Legene sa hun ville bli pleiepasient resten av livet. Men Monica Grindheim Eigestad (37) trente seg sterk til mammarollen. Her forteller hun selv hvordan hun reiste seg igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I 2003 ble jeg gravid med samboeren min. Så glad og spent jeg var, da jeg sto på badet mitt i Haugesund, 23 år gammel med en positiv graviditetstest i hånda.

På denne tiden jobbet jeg som frisør. Jeg var veldig glad i å tegne, og hadde vurdert å studere det videre for å bli kunstner, men mange av venninnene mine tok frisørlinjen og yrket passet meg like godt. Jeg var heldig, og hadde et behagelig svangerskap de første fire månedene. Men så gikk noe veldig galt. Det var vinter, og klokka var fem på natta da jeg plutselig våknet av en forferdelig hodepine. Og dette var ikke som når du har vanlig vondt i hodet. Jeg husker bare glimt, men minnes at jeg skrek til samboeren min: «Au, jeg har så vondt i hjanen»! Jeg prøvde å fortelle at jeg hadde vondt i hjernen, men hørte meg selv rope «hjanen». Språket krøllet seg til. Samboeren min ringte 113, og da ambulansen kom var jeg allerede bevisstløs.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn