LANGE DAGER: Grünfeld vil ikke kaste bort noe tid. I sommer har hun sittet på hytta på Brekkestø og jobbet 14-timersdager med sitt nyeste prosjekt. Det er en film, og ei bok, om Nina Meyer og det jødiske barnehjemmet hun drev i Oslo fram til deportasjonen av jødiske kvinner og barn i 1942.
Foto: LARS EIVIND BONES
LANGE DAGER: Grünfeld vil ikke kaste bort noe tid. I sommer har hun sittet på hytta på Brekkestø og jobbet 14-timersdager med sitt nyeste prosjekt. Det er en film, og ei bok, om Nina Meyer og det jødiske barnehjemmet hun drev i Oslo fram til deportasjonen av jødiske kvinner og barn i 1942. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Da terroren rammet synagogen i København, visste Nina Grünfeld hva hun hadde å gjøre

- Jeg er oppvokst med trusler. De kom i postkassa gjennom hele barndommen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): - Jeg venter fortsatt på å få brystvortene mine, haha!

NINA GRÜNFELD Tegning: FINN GRAFFFødt: 27. juli 1966    Familie: Datter Paula (17). Samboer Stig Benestad og to bonusbarn: Julie (25) og Sindre (23).    Yrke: Regissør og lærer ved Filmskolen på Lillehammer. Kjent for sine to dokumentariske filmer om faren, psykiater og samfunnsdebattant Berthold Grünfeld.Aktuell: Til høsten kommer en ny film, og ei bok, hvor hun utforsker farens bakgrunn videre.Beste egenskap: Engasjert.    Verste egenskap: Temperamentsfull.    Leser: Romaner, biografier, og aviser - Aftenposten og Klassekampen. Og akkurat nå boka jeg skriver sammen med Espen Holm, som handler om det jødiske barnehjemmet i Oslo under annen verdenskrig.    Hører på: NRK P2, funk, Bach. Ser på: Dokumentarfilm.Blir provosert av: Generalisering.Beundrer: Folk som jobber i helsevesenet.Er redd for: Antisemittisme.Drømmereisemål: Afrika sør for Sahara.Gjør om ti år: Stand-up.

Nina Grünfeld kaster hodet bakover og ler så det klirrer i kaffekoppene på stuebordet. Luggen løfter seg så vidt fra panna.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn