Da terroren rammet synagogen i København, visste Nina Grünfeld hva hun hadde å gjøre

- Jeg er oppvokst med trusler. De kom i postkassa gjennom hele barndommen.

LANGE DAGER: Grünfeld vil ikke kaste bort noe tid. I sommer har hun sittet på hytta på Brekkestø og jobbet 14-timersdager med sitt nyeste prosjekt. Det er en film, og ei bok, om Nina Meyer og det jødiske barnehjemmet hun drev i Oslo fram til deportasjonen av jødiske kvinner og barn i 1942.
Foto: LARS EIVIND BONES
LANGE DAGER: Grünfeld vil ikke kaste bort noe tid. I sommer har hun sittet på hytta på Brekkestø og jobbet 14-timersdager med sitt nyeste prosjekt. Det er en film, og ei bok, om Nina Meyer og det jødiske barnehjemmet hun drev i Oslo fram til deportasjonen av jødiske kvinner og barn i 1942. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Magasinet): - Jeg venter fortsatt på å få brystvortene mine, haha!

Nina Grünfeld kaster hodet bakover og ler så det klirrer i kaffekoppene på stuebordet. Luggen løfter seg så vidt fra panna.

Sist Magasinet intervjuet filmskaperen, for tre år siden, hadde hun en centimeterkort frisyre over det skarpe blikket.

Regissøren og filmskolelæreren hadde lenge vært en premissleverandør i kulturfeltet, med høy debattprofil og en rekke sentrale verv på CV-en.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer