Dagen derpå

Etter fyrverkeri og fest kommer hodeverk og frokost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Én ting er årets siste måltid: nitid planlagt, forseggjort, omgitt av skyhøye forventninger, og nesten, men bare nesten, druknet i et osean av alkohol. Og den obligatoriske overgangsseremonien ved midnatt, når vi under en eksploderende himmel tyller i oss champagne rett fra flaska, slik at boblene kommer i opp i nesa og vi ikke merker om det er Freixenet eller Möet. Vi ønsker hverandre alt godt og hiver oss om halsen på vilt fremmede, før vi så vidt klarer å stabbe oss hjem over glattisen.

En helt annen ting er årets første måltid, morgenen eller formiddagen eller tidlig på ettermiddagen dagen etter. Det er ikke bare de tunge alkoholistene som våkner med en sugende tomhetsfølelse den første januar. For dem som mener at livet kan oppsummeres i Jimmy Buffet-sanger er nyttårsaften med sin kåte og fordrukne forventningsfulle livlighet «Why Don\'t We Get Drunk and Screw», mens første nyttårsdag møter oss med «My Head Hurts, My Feet Stinks and I Don\'t Love Jesus». Dagen kunne, for så godt som alle andre enn vår statsminister, like godt vært strøket fra kalenderen.

På første januar tenker vi ikke på at vi er på begynnelsen av et skinnende blankt nytt år. Vi merker at vi er ett år eldre. Vi føler oss som mennesker uten egenskaper, uten evner og energi. Og vi er veldig sultne. På en tung, lengtende måte som om vi ikke hadde spist på et år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer