IKKE LENGER: En iransk tekniker forhindrer utenlandske reportere å komme lenger inn under et besøk ved urankonverteringsanlegget i Isfahan i februar 2007. Den gangen ga de iranske myndighetene vestlige reportere en sjelden sjanse til å se på anlegget. Målet var å bevise de fredelige hensiktene regimet påstår de har. Foto. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
IKKE LENGER: En iransk tekniker forhindrer utenlandske reportere å komme lenger inn under et besøk ved urankonverteringsanlegget i Isfahan i februar 2007. Den gangen ga de iranske myndighetene vestlige reportere en sjelden sjanse til å se på anlegget. Målet var å bevise de fredelige hensiktene regimet påstår de har. Foto. EPA/ABEDIN TAHERKENAREHVis mer

Dagen før

Uran i Iran. En ordkrig intensiveres dag for dag mellom Israel og Iran. Men gjør israelerne situasjonen verre enn den er? Og hvor langt er iranerne egentlig fra å få en atombombe?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAN HAR HØRT DEM mange ganger før, ordene som faller før to land braker sammen i krig.

Nå dreier det seg om den retoriske kampen mellom Iran og Israel som er blitt mer og mer bister etterhvert som iranerne er nærmere å kunne fremstille en atombombe.

Den israelske lederen av Mossad, Meir Dagan, har sagt offentlig at det er en israelsk topprioritet å forhindre iranerne i å fremstille en atombombe. Og frem til valget i Israel i februar i år var Israels nye forsvarsminister Moshe «Bogie» Ya'alon så nær han kunne være med å si at den israelske hær sto klar til å gripe inn militært.

I IRAN HAR PRESIDENT Mahmoud Ahmadinejad som kjent fortalt om sin ambisjon om å fjerne Israel fra kartet. For noen uker siden lød det ifølge det iranske nyhetsbyrået ISNA fra Mohammad Ali Jafari, øverstkommanderende i Den Revolusjonære Garde:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn