Dagens mattips

Superbrød.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

6 stk.

2 dl vann, 25 g gjær

2 ss solsikkeolje

1/2 ts sukker, 1/2 ts salt

110 g sammalt hvete, grov

110 g havrekli, 20 g byggmel

40 g byggryn, 165 g hvetemel

Fyll:

1 stk eple, 1 ts malt kanel, 1 ts sukker,

1/2 ss sitronsaft, vann til pensling

Slik gjør du:

1. Varm opp vannet til det er fingervarmt, 37 C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss eventuelt i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.

2. Ta deigen ut på melet bakebord. Form 6 boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir, og trykk dem litt flate i midten. Dekk med et klede og la dem stå på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn