Dagens mattips

Middelhavsuppe med yoghurt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| 4 porsjoner

1 stk. løk, 2 båt hvitløk, 1 ss smør

2 stilk stangselleri, 2 stk. gulrot

1 boks hermetiske tomater

1 1/2dl rødvin

12 dl grønnsaksbuljong (utblandet)

1 ts tørket oregano, 1 ts tørket basilikum

200 g hermetiske brune bønner

250 g hermetiske røde bønner

1 g squash, 1 ss tomatpuré

1 ss hvetemel

1 beger matyoghurt

1 ts salt, 0,5 ts pepper

Slik gjør du:

Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5. minutter. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre ca. 15 minutter. Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpurre, hermetiskebønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett 1 ss hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn