Dagens mattips

Kylling- og chèvresalat med bacon.

Ca. 20 minutter, 2 pers.

100 g bacon i skiver,

2 kyllingfileter,

1 hode friséesalat,

1-2 hjertesalat eller sikorisalat,

10-12 cherrytomater

(røde eller gule) delt i to,

2-3 skiver daggammelt brød i grove biter,

ca. 50 g chèvre i biter.

Dressing:

3 ss rødvinseddik eller bringebæreddik, 6-7 ss olivenolje, salt og pepper.

Slik gjør du:

Stek baconskivene og la dem renne av på litt papir. Stek kyllingfiletene i baconfettet og krydre med salt og pepper. La dem hvile litt før de skjæres i skiver. Vask og tørk salaten og riv den grovt. Legg den utover på et stort fat sammen med tomatene. Legg biter av chèvre på brødbitene, drypp over litt olivenolje og stek dem under grillelementet til de begynner å smelte og får en fin farge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn