Dagens mattips

Makrell i folie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner:

800 g makrellfilét

1 stor finsnittet purre

3—4 cm frisk ingefær i tynne strimler

1 1/4 dl soyasaus

4 ss sitronsaft

1/2 rød chilipepper i tynne ringer

8 ark grillfolie

Slik gjør du:

Riv av fire store stykker folie og brett dem i to.

Skyll og tørk makrellene og skjær små snitt i skinnet. Rør sammen soyasaus, sitronsaft og chiliringer og fordel det på foliearkene. Legg en fiskefilét på hvert folieark og dryss tett med purreringer over. Brett folien over fisken og brett kantene sammen til en oval pakke. Legg dem på grillen og stek dem til folien blåser seg opp, det tar bare et par minutter. La fisken ligge på grillet i 2—3 minutter etter at folien har blåst seg opp. Server makrellen i foliepakken med godt brød til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn