Du leser nå Dagbladet Pluss

Dagens mattips

Makrell i folie.

4 porsjoner:

800 g makrellfilét

1 stor finsnittet purre

3—4 cm frisk ingefær i tynne strimler

1 1/4 dl soyasaus

4 ss sitronsaft

1/2 rød chilipepper i tynne ringer

8 ark grillfolie

Slik gjør du:

Riv av fire store stykker folie og brett dem i to.

Skyll og tørk makrellene og skjær små snitt i skinnet. Rør sammen soyasaus, sitronsaft og chiliringer og fordel det på foliearkene. Legg en fiskefilét på hvert folieark og dryss tett med purreringer over. Brett folien over fisken og brett kantene sammen til en oval pakke. Legg dem på grillen og stek dem til folien blåser seg opp, det tar bare et par minutter. La fisken ligge på grillet i 2—3 minutter etter at folien har blåst seg opp. Server makrellen i foliepakken med godt brød til.