Foto: Matprat.no
Foto: Matprat.noVis mer

Dagens mattips

Entrecôte med aubergine og squashform.

4 porsjoner

700 g entrecôte av storfe

2 ss olje til pensling

1/2 ts peppermiks

1/2 ts salt

2 stk aubergine

2 stk grønn squash

2 ss olje

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts provencekrydder

125 g naturell fetaost

Slik gjør du:

1. Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver. Pensle dem med olje og grill dem i 1/2 minutter på hver side. Legg dem over i en ildfast form i takstenmønster.

2. Krydre med salt, pepper og provencekrydder. Strø over smuldret fetaost. Sett den ildfaste formen på grillen og legg på lokket. La det stå i ca. 10 minutter.

3. Pensle entrecôtene med olje og krydre med peppermix. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen). Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn