
Dagens mattips
Grillet marinert klippfisk.
4 porsjoner:
500 g utvannet og renset klippfisk
Marinade:
1 dl olje
2 ss sherryeddik/epleeddik
1 ts hel pepper
1 laurbærblad, smuldret
1/2 rød chilipepper, finhakket
Mango-avokadosalat:
1 mango
1 avokado
1/2 rød chilipepper, finhakket
1/2 rødløk, finhakket
1 ts revet limeskall
2 ss friskpresset limesaft
4 ss appelsinsaft
2 ss hakket persille eller koriander
1 ss olivenolje
salt, pepper
Slik gjør du:
Husk at klippfisk som skal grilles må vannes ekstra godt ut. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en bolle. Hell over marinaden og la fisken marinere i 3 – 4 timer. Bland sammen ingrediensene til salaten og smak den til med salt og pepper. Ta stykkene opp av marinaden, la de renne litt av og legg dem i en dobbel grillrist eller rett på grillen. Grill på god varme, 3 – 4 minutter på hver side. Server den grillede klippfisken med salaten og brød eller poteter.
Dagbladet Pluss – de beste historiene
- Over 250 kvalitetsartikler hver måned
- Prisvinnende reportasjer og avsløringer
- Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
- Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
- Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
- Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
- Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
- Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
- Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-
Betal trygt med Visa eller Mastercard.