Foto: Mette Møller
Foto: Mette MøllerVis mer

Dagens mattips

Grillet marinert klippfisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner:

500 g utvannet og renset klippfisk

Marinade:

1 dl olje

2 ss sherryeddik/epleeddik

1 ts hel pepper

1 laurbærblad, smuldret

1/2 rød chilipepper, finhakket

Mango-avokadosalat:

1 mango

1 avokado

1/2 rød chilipepper, finhakket

1/2 rødløk, finhakket

1 ts revet limeskall

2 ss friskpresset limesaft

4 ss appelsinsaft

2 ss hakket persille eller koriander

1 ss olivenolje

salt, pepper

Slik gjør du:

Husk at klippfisk som skal grilles må vannes ekstra godt ut. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en bolle. Hell over marinaden og la fisken marinere i 3 – 4 timer. Bland sammen ingrediensene til salaten og smak den til med salt og pepper. Ta stykkene opp av marinaden, la de renne litt av og legg dem i en dobbel grillrist eller rett på grillen. Grill på god varme, 3 – 4 minutter på hver side. Server den grillede klippfisken med salaten og brød eller poteter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn