Dagens mattips

Rabarbrakake med ostekrem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner

500 g rabarbra

3 stk. egg, 2 1/2 dl sukker

175 g smør, 2 1/2 dl hvetemel

1/2 ts bakepulver

Ostekrem:

3 dl vaniljekesam

200 g kremost naturell

2 1/2 dl melis, 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3-4 cm. Piske egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen på 175 C i ca. 40 minutter

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn