Foto: Synøve Dreyer
Foto: Synøve DreyerVis mer

Dagens mattips

Hjemmelagde hamburgerbrød.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

3 dl melk

1/2 pk gjær

1 ts sukker

1/2 ts salt

3 ss olje

200 g sammalt hvete, fin

250 g hvetemel

Slik gjør du:

1. Denne oppskriften gir 12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød.

2. Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.

3. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.

4. Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn