Dagens mattips

Fullkornspinner med dipp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Du trenger:

5 dl vann

1/2 pk gjær

500 g Fibramel

2 ts salt

1 ts grovmalt pepper

2 ss olivenoljeolivenolje til pensling

flaksalt og grovkvernet pepper til pynt

Dipp:

1 beger kesam

2 ss friske urter

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

saften av en halv sitron

Slik gjør du:

1. Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C.

2. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann, oljen og pepperen til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett deretter olivenoljen og pepperen, og bland disse inn i deigen på sakte fart.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn