Dagens mattips

Fullkornspinner med dipp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Du trenger:

5 dl vann

1/2 pk gjær

500 g Fibramel

2 ts salt

1 ts grovmalt pepper

2 ss olivenoljeolivenolje til pensling

flaksalt og grovkvernet pepper til pynt

Dipp:

1 beger kesam

2 ss friske urter

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

saften av en halv sitron

Slik gjør du:

1. Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C.

2. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann, oljen og pepperen til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett deretter olivenoljen og pepperen, og bland disse inn i deigen på sakte fart.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn