Vis mer

Dagens mattips

Gulrotsuppe med ingefær.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner

4 gulrøtter

2 poteter

1/4 knollselleri (sellerirot)

1 løk

2 hvitløksfedd

1 ss olje

2 ss revet frisk ingefær

3 terninger grønnsakbuljong

12 dl vann

2 dl crème fraîche

salt

kajennepepper

8 blad frisk koriander til pynt

Slik gjør du:

Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.

Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.

Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Tilsett crème fraîche og smak suppen til med salt og litt kajennepepper. Pynt med friske korianderblader ved servering.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn