Dagens mattips

Pastasalat med reker.

4 porsjoner:

300 g pastaskruer eller sløyfer

1 god håndfull ruccola

2 røde chilipepper, uten frø

og skillevegger

2 finhakkede hvitløkbåter

1/2 ts salt

400 g store reker

olivenolje

Slik gjør du:

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra og rør inn en skje olivenolje. Avkjøl pastaen. Mos sammen chilipepper, hvitløk og salt i morter eller finhakk det. Rens rekene. Fres chilipepper og hvitløk i olje til det dufter kraftig, ca. 2 min. Pass varmen så det ikke blir brent. Tilsett rekene og vend dem rundt i oljen. Ta stekepannen fra varmen og avkjøl rekene i den krydrete oljen. Bland rekene med oljen i pastaen og bland inn rucola. Server pastasalaten eventuelt med revet parmesan over.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn