Dagens mattips

Pai med kantarell.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner

150 g smør

3 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ss vann

Fyll

100 g eller annen renset sopp kantarell

1 stk. løk

3 stk. egg

2 dl melk

1 dl kremfløte

3 dl revet, eller annen fast hvitost

norvegia

1 ts salt

1/2 ts pepper

Slik gjør du:

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time. Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform. Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter. Stek soppen gyllen i biter (etter sammenkoking). Stek løken også gyllen, legg de to ingrediensene i det ferdig stekte paiskallet Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn