Dagens mattips

Fisk- og rekestuing med kapers.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner

400 g fiskefilet, f eks flyndre

250 g rensede reker (ca. 500 g med skall)

2 finhakkede hvitløkbåter

1 løk, i tynne skiver

1 rød paprika i strimler

1 gul paprika i strimler

2 ss olivenolje

2 ss kapers

4—6 små nypoteter, delt i to

1 dl hvitvin

4 dl fiskekraft (vann + terning/fond)

salt, pepper

2—3 ss strimlet basilikum

Slik gjør du:

Skjær fiskefileten i brede strimler. Rens rekene. Surr løk, hvitløk og paprika i olje til det er mørt, men ikke brunt. Tilsett kapers og poteter og hell på vin og kraft. La det hele surre til potetene er møre, ca. 10 minutter. Legg fisken i gryten og la den trekke i 3—4 minutter. Tilsett rekene og smak retten til med salt og pepper. Dryss basilikum over og server straks. Flere oppskrifter og tips finner du på: www.godfisk.no

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn