Dagens mattips

Grovsnurrer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

5 dl melk

50 g gjær

25 g olje

2 ts sukker

1 ts vaniljesukker

2 ts malt kardemomme

1/2 ts malt kanel

490 g sammalt hvete, grov

300 g hvetemel

ca. 1 dl jordbærsyltetøy

Slik gjør du:

1. Varm opp melken til den er fingervarm, 37 C. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene, utenom jordbærsyltetøyet. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.

2. Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til et rektangel. Smør ut jordbærsyltetøyet, som en rullekake. Rull rektangelet sammen og skjær opp i 2 cm biter, ca. 10 stykker. Legg grovsnurrene med snittet ned på en bakeplate med bakepapir. Dekk til med et klede og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter. Pensle med vann.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn