Dagens mattips

Kalkun med gorgonzola og pasta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ca. 20 minutter, 3-4 pers.

Ca. 300 g kalkunfilet

salt og pepper

1/2 løk i tynne båter

1 finhakket chili

1 stor gulrot i terninger

1/2 squash i biter

ca. 2 dl eplejus/hvitvin

1/2 buljongterning

1/2 bunt brokkoli

3 dl fløte

100-150 g gorgonzola

litt søt soyasaus, evt. litt maisenna.

Slik gjør du:

Skjær kalkunfileten i passelig biter og krydre med salt og pepper. Stek dem lett i litt smør eller olje. Tilsett løk, chili, gulrot og squash. Tilsett eplejus/hvitvin og buljong la det koke litt. Ha i brokkolibuketter. Hell over fløte og ost og la det koke til osten er smeltet. Smak til med litt soya. Er sausen for tynn kan du tykne med litt maisenna utrørt i litt vann.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn