Dagens mattips

Røykt fisk som frikassé.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner

800 g røkt fiskefilet, skåret i porsjonsstykker

4-6 nypoteter, delt i to eller fire

1/2 middels stor knollselleri, i staver

2-3 gulrøtter, i kubber

1 løk i tynne båter

1/2 blomkålhode, delt i buketter

1-2 stilker brokkoli, delt i buketter

1 purre, i tykke skiver

5 dl vann

1 ts salt

Frikassésaus:

3 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl grønnsakvann

1-2 dl melk eller fløte

salt, pepper

hakket persille eller annet grønt

Slik gjør du:

Start med grønnsakene. Kok opp vannet, tilsett salt og kok grønnsakene enkeltvis til de er møre. Ta dem opp, spyl dem i kaldt vann og la dem renne godt av. Smelt smøret, rør inn mel og la det fres i 1-2 minutter. Spe med grønnsakvann til en glatt saus, spe i melk eller fløte og la sausen småsurre i 5-10 minutter. Varm grønnsakene i sausen. Rør inn persille eller annet grønt. Kok opp vann uten salt, legg i fisken og la den trekke, uten å koke, 4-5 minutter. Anrett grønnsaker og saus i et dypt fat og legg fisken på toppen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn