Foto: BRODOGKORN.NO
Foto: BRODOGKORN.NOVis mer

Dagens mattips

Varm brødtallerken.

html,body { border: 0px; } 6 porsjoner:

Deig:

2 dl melk, 1 pk. gjær, 3 dl hvetemel, 4 dl sammalt hvete, grov, 1 ts salt, 1 ss olivenolje.

Ostekrem:

1 pk. snøfrisk naturell,1 bunt frisk basilikum½ ts saltca. ½ ts kvernet sort pepper.

Balsamicovinaigrette:

8 ss balsamicoeddik, 5 ss olivenolje, 2 stk. finhakket sjalottløk, ca. 1 dl friske urter (f.eks. rosmarin, basilikum, timian), salat (f.eks. ruccola), 50 g ristede pinjekjerner, 40 g soltørkede tomater, reker, sjøkreps eller kamskjell (kan sløyfes).•Slik gjør du:

Deig: Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjær og rør den ut i den lunkne melken. Ha mel og salt i en bakebolle, og tilsett melkeblandingen og oljen. Elt deigen til en jevn og smidig deig.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn