Dagens mattips

Fløtekokt løk med laks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } 4 porsjoner:

Purreløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.

600 g laksefilet

2 ss olje til steking

2 bunter vårløk

2 dl matfløte

2 hardkokte egg

1 bunt frisk dill

1 ss smør

salt og pepper

•Slik gjør du:

Sett ovnen på 125°C. Strø salt og pepper på laksefiletene og stek dem raskt i litt olje i en varm panne. Etterstek fisken i ovnen ca. 10 minutter. Rens og skjær løken i større biter. La fløten koke opp i en kjele, legg i løken og kok til den er myk. Smak til med salt og pepper.Hakk egg og dill. Smelt smøret i en kjele og bland med egg og dill. Smak til med salt og pepper.Server laksefiletene med løken og fløten. Fordel egghakket over og server med kokte poteter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn