Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Studio Dreyer Hensley
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Studio Dreyer HensleyVis mer

Dagens mattips

Hjertetortilla.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } 2 porsjoner:

¼ dl rapsolje, 1 ts bakepulver, ½ ts salt, 75 g byggmel, 115 g siktet hvetemel, 1 dl vann.

• Slik gjør du:

Bland ingrediensene sammen til en smidig deig. Legg et kjøkkenhåndkle og plastpose over bollen. La deigen hvile i 20 minutter. Del deigen opp i 12 like biter. Form dem til boller og klem dem litt flate. La dem hvile i 10 minutter under et håndkle med en plastpose over.

Kjevle «bollene» ut til tykke pannekaker. Bruk en stor pepperkakeform til hjertene. Stek tortillaene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snur du dem og steker på den andre siden. Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre inni et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre. Byggrynssalat:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn