Foto: Egg.no
Foto: Egg.noVis mer

Dagens mattips

Doro Wat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } Ca. 40 minutter, 4 personer:

4 hardkokte egg, 3 løk, olje til steking, 2 ss tomatpuré, 2-3 ts berbere (se under),

ca. 3 dl vann, 4 kyllingfileter, salt, kvernet

pepper.

Berbere (kryddersaus): 1/2 finhakket rød paprika, 2 finhakkede chili, 1 ts malt ingefær, 1/2 ts spisskummenfrø, 1/2 ts malt koriander, 1/2 ts kvernet, svart pepper, 1/4 ts revet muskatnøtt, 1/2 ts malt kardemomme, 1 ss salt, 2 ss finhakket løk, 2 båter finhakket hvitløk,

2 dl vann, 2 ss olje.

•Slik gjør du:

Kok eggene 8-10 minutter. Skrell og hakk løken. Stek løken i en gryte noen minutter til den er myk. Rør inn tomatpuré og berbere og spe med vann. Skjær kyllingfiletene i strimler og ha dem i gryten. La den småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper. Skrell eggene, del dem og legg dem i gryten ved servering. Pynt med koriander.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn