Dagens mattips

Vafler til middag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ca. 30 minutter, ca. 10 plater

100 g smør,

4 egg,

4 dl hvetemel,

1 ts salt,

1 ts bakepulver,

5 dl melk.

Fyll:

ca. 200 g røkt kalkunpålegg,

ca. 200 g revet ost,

4-5 tomater, 10-12 soltørkede tomater,

litt hakket timian.

• Slik gjør du:

Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn. Stek i et godt oppvarmet vaffeljern. Dryss skinke, soltørket tomat og ost på vaffelen før du tar den ut av jernet. Brett vaffelen i to og la den ligge i jernet til osten smelter. Med friske tomatskiver smaker dette deilig!  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn