16 stykker:
4 ½ dl vann, ½ pk. gjær, 1 ss rapsolje, ½ ts salt, 400 g sammalt hvete, fin, 300 g hvetemel
• Slik gjør du:
Varm vannet til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Ha i oljen og saltet. Tilsett melet og elt deigen til den blir riktig smidig og fin. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk deigbollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
PRØV PLUSS
1 UKE
1 kr
(Fornyes til 55,-/uke)
1 MÅNED
99 kr
(Fornyes til 99,-/måned)
3 MÅNEDER
249 kr
(Fornyes til 249,-/3måneder)
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.