Dagens mattips

Nikolais pitabrød.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

 16 stykker:

4 ½ dl vann, ½ pk. gjær, 1 ss rapsolje, ½ ts salt, 400 g sammalt hvete, fin, 300 g hvetemel

• Slik gjør du:

Varm vannet til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Ha i oljen og saltet. Tilsett melet og elt deigen til den blir riktig smidig og fin. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk deigbollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge og hvile under plast noen minutter. Trykk så bollene ned og kjevl dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg pitabrødene på en stekeplate dekket av bakepapir. Det er plass til 3—4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede, og la dem etterheve i ca. 1 time.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn