Dagens mattips

Tradisjonell boknafisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } 4 porsjoner:

800 gram utvannet tørrfisk

200 gram bacon

4 store gulrøtter

10-12 store potet av god kvalitet

Hvitsaus:

5 dl melk

2 ½ ss hvetemel

2 ss smør

½ ts salt

• Slik gjør du:

Visp melet sammen med litt av melken i en kasserolle. Hell i resten av melken. Tilsett smør og kok opp under omrøring. Skjær gulrøtter i tynne skiver og ha i sausen. Kok på svak varme i 5 minutter. Smak til med salt. Kutt bacon i terninger og stek i panne. Ha om nødvendig i litt smør mot slutten.

Kok opp en kasserolle med saltet vann. Bruk 1 ss salt per liter vann. Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme. Server boknafisken rykende varm med kokte poteter og gulrotstuing.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn