Dagens mattips

Fiskesuppe.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } 4 porsjoner:

2 ss smør

2 stk. sjalottløk

1 dl hvitvin

4 dl fiskekraft

6 dl helmelk

1 stk. fennikel

1 stk. purre

2 stk. gulrot

2 stk. grønn paprika

500 g ørret

1 dl matfløte

1 stk. eggeplomme

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss frisk gressløk

2 ss frisk basilikum

4 skive brød

•Slik gjør du:

Smelt smøret, tilsett finkuttet sjalottløk og la det surre til løken blir gyllen. Tilsett hvitvin (ev hvitvinseddik), fiskekraft og melk, og la det koke sammen i 5 minutter. Skjær fennikel, purre, gulrøtter og paprika i strimler. Del fisken i biter. La grønnsaker og fisk trekke sammen i suppa i 10 minutter. Rør inn blanding av matfløte og eggeplomme. Smak til med salt og pepper, og ha i gressløk til slutt. Pynt med små basilikumblader og server med godt brød til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn