Dagens mattips

Brødkrystaller.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

 16 stykker:

3,5 dl vann, 1 pk. gjær, 250 g siktet hvetemel, 350 g sammalt hvete grov, 1 ts salt, 2 ts sukker, 3 ss olje

Ca. 200 g smårettsskinke

Ca. 200 g revet ost

egg til pensling

sesamfrø til pynt

• Slik gjør du:

Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet. Ha i mel, salt, sukker og olje. Elt deigen godt. Ha i skinke og revet ost. Elt videre til deigen er glatt og ikke kleber, og den slipper bakebollen. Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv ca 2 cm tykk. Bruk en snøkrystallutstikker eller skjær ut snøkrystaller med en kniv. Legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. en halv time.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn