Dagens mattips

Klikk for ingress.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } 4 porsjoner:

Tomater fylt med ratatouille og gratinert med ost i ovnen er smakfullt og godt og spennende tilbehør til middagen. Server dem også som forrett eller kveldsrett.

4 tomater

ca. 50 g reven hvitost

Ratatouillefyll:

1 grønn squash i terninger

½ løk — finhakket

50 g frisk sjampinjong

½ rød paprika i terninger,

1 båt hvitløk — knust og finhakket

ca. 2 ss frisk timian — finhakket

ca. ½ ts sitronsaft

¼ ts sukker

ca. ½ ts salt

ca. ½ ts pepper

innmaten av tomatene, finhakket

Slik gjør du:

Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp ned slik at væsken får renne godt ut. Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre men ikke for myke. Rør hele tida. Ta innmaten av tomatene i til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene. Strø over ost og gratiner i ovn 4-5 minutter ved 180 grader C til tomatene får en gylden farge. De fylte tomatene serveres som en egen rett med fersk gjærbakst til.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn