Dagens mattips

Appelsincurd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

html,body { border: 0px; } Ca. 20 minutter

2 appelsiner

(saft ca. 2 1/2 dl og skall fra 1 appelsin),

1 stjerneanis,

saft av 1/2 lime,

125 g usaltet smør,

2 dl sukker,

3 sammenpiskede egg.

• Slik gjør du:

Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett limesaft. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold temperaturen rett under kokepunktet (ikke la bollen komme i kontakt med vannet). Rør hele tiden til sausen tykner og har fått passe konsistens. Avkjøl og fyll på rene glass. Appelsincurd er et deilig alternativ til marmelade. Den er holdbar i opptil tre uker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn