Dagens mattips

Gultrotsalat med sopp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

4 porsjoner:

500 g frisk sjampinjong

3 ss rapsolje

salt og nykvernet pepper

1 kg gulrøtter

1 1/2 dl tørr sherry (buljong kan brukes i stedet)

100 g røkt skinke

1 finhakket hvitløkbåt

4 ss hakket kruspersille

Slik gjør du:

Rens soppen, legg den i stekepanne og la væsken koke inn. Tilsett oljen og stek soppen på svak varme i ca 10 minutter. Krydre med salt og pepper.

Skrell og skjær gulrøtter i staver. Kok dem i sherry (eller buljong) på svak varme under lokk til de er knapt møre. Skjær skinke i tynne strimler. Ha skinke, hvitløk, persille og sopp i kjelen med gulrøttene og la det koke i ca 5 minutter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn