Foto: brodogkorn.no
Foto: brodogkorn.noVis mer

Dagens mattips

Grønnsakswok med byggryn.

2 porsjoner

200 g byggryn

1 – 2 dl rød paprika (1 hel paprika)

1 stk. gul paprika

1 stk. grønn paprika

50 g sukkererter

1 stk. rødløk

5 g malt chilipepper

2 båt hvitløk

5 g hakket ingefær

1 dl østerssaus (oyster sauce)

2 ss soyasaus

1 dl olje

Frisk mynte, koriander el basilikum til pynt

Slik gjør du:

Kok byggrynene i vann i ca. 35 minutter, under lokk. La dem dampe/renne av. Kutt opp alle grønnsakene i strimler.

Varm opp halvparten av oljen i en wokpanne eller en stor tykkbunnet gryte. Tilsett byggrynene og stek dem over høy varme i ca. 2 minutter, under omrøring. Ha dem over i noe annet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn