Dagens mattips

Havregrynsvafler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ca. 40 minutter, ca. 10 plater

5 egg,

4 dl melk, gjerne kefir eller kulturmelk,

4 ss rørsukker,

200 g hvetemel,

50 g fin sammalt hvete,

100 g havregryn,

1 ts bakepulver,

50 g smeltet smør,

1 ts kardemomme,

ca. 2 ss sesamfrø.

Slik gjør du:

Hell melet i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør, sukker og bakepulver. Bland inn havregrynene til slutt. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lang svelletid. Dryss litt sesamfrø i vaffeljernet før du heller i røren, og stek vaflene gyllenbrune. Server dem med vaniljekesam eller gresk yoghurt, banan i skiver, nøtter og flytende honning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn