Dagens mattips

Oksebringe med linser.

Ca. 30 minutter + koking av kjøtt som kan gjøres dagen før. Fire personer. 600 g kokt oksebringe 21/2 dl linser (puy) 2 dl kraft fra kokekjøttet 2 laurbærblad 1 gulrot 1/2 sellerirot 1 løk 2 ss olivenolje til steking 3 båter hvitløk 2- 3 ss balsamicoeddik 1 ts finhakket fersk rosmarin 1 ts finhakket fersk timian 1 ts salt, 1 ts pepper. Her er basisen ferdig kokt kjøtt og kraft. Bløtlegg linsene i 3 timer. Skyll dem og kok dem i kraft sammen med laurbærblad i ca. 15 minutter. Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett dette i linsene, og la det koke sammen i 5 minutter. Ha i balsamicoeddik og urter. Smak til med salt og pepper. Skjær oksebringen opp i skiver og varm den i litt kraft. Server sammen med linsene.Opplysningskontoret for kjøtt Diskuter mat Lyst på noe annet? Sjekk alle oppskriftene.