Dagens mattips

4 porsjoner.

600 g renskåret tykkfilet av ørret

6 ss salt

7 ss sukker

Krydderblanding:

2 ss kummin

2 ss karri

3 ss paprika

Blomkålkrem:

Dagens mattips

1 blomkålhode i buketter

4 dl matfløte

1 - 2 dl vann

salt og pepper

flat persille og basilikum• Slik gjør du:

Bland sukker og salt og fordel blandingen over ørretfileten. La den ligge i 2 timer ved romtemperatur. Hell væsken, som dannes etter hvert, over fisken. Skyll fisken i kaldt vann og tørk den. Bland sammen krydderne og vend ørreten i blandingen. Hele fileten skal dekkes av krydderblandingen. Stek ørreten raskt på sterk varme i nøytral olje. La den hvile litt. Den skal være rå inni. Kok blomkålen i en blanding av fløte og vann. Ta vare på kokevannet. Mos blomkålen til fin puré og spe med kokevannet til passe konsistens. Rør inn litt kaldt smør og smak til med salt og pepper. Skjær ørreten i 2 - 3 cm tykke skiver og anrett sammen med blomkålkrem og friske urter