Dagens mattips

4 porsjoner.

300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff

1 ½ kg gulrot

400 g potet

1 stk. løk

1 ss margarin eller olje til steking

1,2 l kjøttbuljong (utblandet)

1 dl kesam 1 %

1 ts salt

½ ts pepper

½ stk. purre

• Slik gjør du:

Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.

Surr løk i margarin/olje til det er gyllent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.

Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.

Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.

Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.

Denne retten ble levert av matprat.no.