Dagens mattips

17. mai-bløtkake.

Ca. 1 1/2 time, 12 personer:

Sukkerbrød: 6 egg, 180 g sukker, 180 g hvetemel, 1 ts bakepulver.

Limefromasj: 3 egg, 1 dl sukker, 3 dl kremfløte, 1/2 dl konsentrert limejus, 1/2 potte sitronmelisse, 5 plater gelatin.

Pynt: 2 kurver jordbær, 125 g blåbær, 1 pk. jordbærgelé.

I stekeovn ved 160 °C•Slik gjør du:

Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver. Stek i smurt form (24 cm) ca. 45 minutter.

Løs opp gelatin som anvist på pakken. Lag eggedosis. Bland inn pisket krem. Smak til med limejus og hakket sitronmelisse. Hell vannet fra gelatinen og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell oppløst gelatin i kremblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den er passe stiv.

Del sukkerbrødet i tre lag, dynk dem med melk. Mos én jordbærkurv. Fordel fromasj og jordbær mellom lagene. Trekk et bredt bånd med aluminiumsfolie litt stramt rundt kaken og noen cm over toppen. Fest med en tape.

Legg striper med jordbær og blåbær på kaken. Lag gelé etter anvisningen på pakken, men med 1 dl mindre vann. La geleen stivne litt og fordel over bærene. Sett kaken kaldt til geleen er helt stiv.