Dagens mattips

Grillspyd med nakke- kotelett og ananas.

4 porsjoner:

4 stk. nakkekoteletter av svin

1 stk. frisk ananas

1 potte frisk salvie

1 ts salt

½ ts grovmalt pepper• Slik gjør du:

1. Skjær beinet av nakkekotelettene og del kjøttet i 2x2 cm. Dryss over salt og pepper.

2. Ta av skallet på ananasen med en kniv, skjær den i to og fjern kjernen. Del ananasen i like store biter som kjøttet.

3. Træ på grillspydene med lagvis kjøtt, ananas og salvie, ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd! Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd.

4. Grill spydene på sterk varme ca 3-4 minutter på hver side.

Bruk gjerne ferdigmarinerte nakkekoteletter, eller lag en marinade selv.