Dagens mattips

Sitronstekt kalkunfilet.

Ca. 1 time, 6-8 pers.

1 stor kalkunfilet,

smør til steking,

salt og kvernet pepper,

1 sitron i skiver,

5 båter uskrelte hvitløk,

grener av friske urter f..eks estragon,

salvie eller timian.

I stekeovn ved 180 °C

•
Slik gjør du:

Brun kalkunfileten lett i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper. Legg sitronskiver, et par klatter smør, grener av friske urter og hvitløk (trykk hvitløken lett med en kniv) i bunnen på et ildfast fat. Legg på kalkunfileten og stek i ovn til kjernetemperaturen viser

68 °C. Øs sjyen over fileten under steking. Ta ut fileten og mos hvitløkene med en gaffel. Ha på 1/2 dl kokende vann og sil sjyen. Dette blir fin smakstilsetning i en god saus. La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp. Skal fileten serveres kald neste dag, avkjøles den helt, pakkes i folie og oppbevares kaldt. Server med nypoteter, aïoli, salat, søt chilisaus og urtedressing.