Dagens mattips

Sommerpai.

6 porsjoner

Paibunn:

3 dl hvetemel

100 g smør

1 dl sukker

3 ss vann

Fyll:
1 pk. bringebær

2 dl blåbær

Dagens mattips

½ l ferdig vaniljekrem

I stekeovn 200°C i 10 + 20 minutter• Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene til paibunnen i en

kjøkkenmaskin eller smuldre det sammen med fingrene. Ta av litt av deigen til å lage gitter på toppen. Trykk ut resten av deigen i en smurt paiform eller en springform 24 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler. Forstek paiskallet i 10 minutter. Avkjøl litt før vaniljekremen fordeles på paibunnen. Dryss over bringebær og blåbær. Kjevl ut remser av den overflødige deigen og legg dette i et gitter over paien. Stek videre i 15-20 minutter. Avkjøles. Pyntes med litt friske jordbær og et lett melisdryss før servering.