Dagens mattips

Pastasalat med kokt laks.

4 porsjoner:

400 g kokt laks, uten for skinn og ben

250 g pastasløyfer eller - skruer

1 avokado i tynne båter

2 ts sitronsaft

2-3 stilker stilkselleri i tynne strimler

½ gul paprika i tynne strimler

16-20 sukkererter i biter

Dagens mattips

Pesto:

1 dl friske basilikumblad, 1-2 hvitløkbåter, 3 ss pinjekjerner, 4 ss revet parmesan, 1-1 ½ dl mild olivenolje, salt, pepper.

• Slik gjør du:

Bland basilikum, grovhakket hvitløk, pinjekjerner og parmesan i foodprocessor eller hurtigmikser og mos det fint. Spe med olje mens maskinen går. Smak til med salt og pepper og sett pestoen i kjøleskap til den skal brukes. Del laksen i mindre biter. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, sil kokevannet fra og rør inn halvparten av pestoen.

Drypp avokadobåtene med sitronsaft så de ikke blir mørke. Bland laksen og grønnsakene i pastaen og server resten av pestoen ved siden av.