Dagens mattips

Små kyllingboller med chiliagurk.

Ca. 30 minutter, 4 personer:

400 g kyllingkjøttdeig, 1 1/2 ts salt, 3 finhakkede hvitløksbåter, 2 finhakkede sjalottløk,

2 ss strøkavring, 1 ts malt koriander, 1 ts revet muskat, 1 ts malt spisskummen, 1/4 ts kanel,

1/2 ts malt gurkemeie, 1 egg, smør til steking.

•
Slik gjør du:

Kna kjøttdeig og salt godt. Bland inn resten av ingrediensene og form til små boller. Brun kjøttbollene i stekepannen og la dem ettersteke på svak varme. Snu på kjøttbollene under stekingen. Server kjøttbollene med lime og chiliagurk.

Chiliagurk: 1 agurk, 2 ss ristede peanøtter

Dressing: 6 ss søt chilisaus, saften av 2 lime, 2 ss hakket koriander.

Del agurken på langs, skrap ut kjernene med en skje og kutt agurken i tynne skiver. Bland sammen ingrediensene til dressingen, hell over agurkskivene og bland godt. Dryss over peanøtter og pynt med korianderblader.