Dagens mattips

Doro Wat

Ca. 40 minutter, 4 personer:

4 hardkokte egg, 3 løk, olje til steking, 2 ss tomatpuré, 2-3 ts berbere (se under),

ca. 3 dl vann, 4 kyllingfileter, salt, kvernet

pepper.

Berbere (kryddersaus): 1/2 finhakket rød paprika, 2 finhakkede chili, 1 ts malt ingefær,

1/2 ts spisskummenfrø, 1/2 ts malt koriander, 1/2 ts kvernet, svart pepper, 1/4 ts revet muskatnøtt, 1/2 ts malt kardemomme, 1 ss salt, 2 ss finhakket løk, 2 båter finhakket hvitløk,

2 dl vann, 2 ss olje.

•Slik gjør du:

Kok eggene 8-10 minutter. Skrell og hakk løken. Stek løken i en gryte noen minutter til den er myk. Rør inn tomatpuré og berbere og spe med vann. Skjær kyllingfiletene i strimler og ha dem i gryten. La den småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper. Skrell eggene, del dem og legg dem i gryten ved servering. Pynt med koriander.

Berbere: Fres paprika og chilipepper i en varm panne uten smør i ett minutt, rør hele tiden. Ha alt unntatt oljen i en hurtigmikser og kjør til en jevn saus. Hell tilbake i pannen og kok inn sausen ca. 3 minutter. La sausen bli kald og hell den over på rent glass med lokk. Hell oljen på toppen. Sausen kan stå i kjøleskapet i noen uker.