+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Dagens stjernekokker går på rockekonserter, ikke opera

Gåselever i verdensklasse stekt til samtaler om punkband, av kokker fulle av tatoveringer.

HELL'S KITCHEN: Inspirert av boka «Kokkejævler» av den franske kokken Anthony Bourdain, og til minne om den ville læretida,  har Ola solbakken tatovert en djevel på armen. Foto: ELIN HANSSON.
HELL'S KITCHEN: Inspirert av boka «Kokkejævler» av den franske kokken Anthony Bourdain, og til minne om den ville læretida, har Ola solbakken tatovert en djevel på armen. Foto: ELIN HANSSON.Vis mer

(Magasinet): Ute i restauranten satt folk som hadde råd til å være der. De var på Per Se - New Yorks beste og dyreste, i 2011 også kåret til Amerikas beste, men inne på kjøkkenet sto tidligere punkrockere.

Gåselever i verdensklasse ble stekt til samtaler om gamle punkband, av kokker med huden full av tatoveringer.

- Det var jævlig vittig. En så usannsynlig historie, sier stjernekokk Christopher Haatuft (33) fra Bergen og gliser så gulltanna glinser.

I ett år var han en av dem. Leverte til tre stjerner i hver håndbevegelse, med armer dekorert med et grisehode og en dyrekropp stiplet inn i kjøttstykker.

Det hele under kommando av en kjøkkensjef med en grønnsakshage over underarmen. Slik er virkeligheten på verdens beste kjøkken.