Danmarks Mister Islam

Han har terrormistenkte venner, vil betale drap med kameler, og startet opprøret mot Muhammedtegningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I MAI I FJOR gikk en gruppe unge muslimske menn til angrep på en dørvakt ved kafé Rust på Nørrebro.

Dørvakten var bevæpnet og skjøt overfallsmennene. En ble drept og en skadd. De to var brødre. Den sårede broren ble innlagt på sykehus men befridd av en gruppe maskerte menn.

Det var da Nørrebros omdiskuterte imam Abu Laban (57) kom med løsningen. Han fryktet blodhevn og mente dørvaktens familie skulle betale erstatning til den dreptes familie, blodpenger, slik Koranen foreskriver. Han foreslo en betaling på 200 000 danske kroner. Og slik kom han fram til det tallet:

«Med et grovt overslag tilsvarer det den omregnede dagspris på 100 kameler, som er det som profeten Muhammed foreskriver,» sa Laban.

Integrasjonsminister Rikke Hvilshøj, som noen uker etterpå ble utsatt for et attentatforsøk, synes ikke forslaget var særlig godt.

«Vi handler altså ikke med kameler i Danmark. Han bryr seg ikke om det danske rettssystemet, og jeg kan ikke ta forslaget seriøst,»

Debatten om islamsk lov skulle komme til anvendelse i Danmark eksploderte, og de fleste politikere gikk imot forslaget. Men skatteministeren måtte ut i Politiken for å slå fast at blodpenger i tilfelle måtte skattlegges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.