Dårlig nytt

New India er siste nykommer blant de mange indiske restaurantene i Oslo. De andre trenger ikke å frykte konkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DET ER JO GANSKE RIMELIG.
Robinson studerte regningen etter en «helaften» på New India, den hittil siste, nye indiske restauranten i hovedstaden. Tre retter for to personer, med indisk øl til, kom på den nette sum av 709 kroner før tips.

- Rimelig er det også på andre indiske restauranter. Og de fleste serverer bedre mat, innvendte Fredag. Det var Robinson enig i.

ROBINSON OG FREDAG kom til Frognerveien uten bordbestilling, og det var det heller ikke behov for. Her var det bare å velge og vrake mellom bord. New India ligger i det samme lokalet hvor Sissel Kvello prøvde seg med Kvello Restaurant og Catering, en franskinspirert restaurant som stengte dørene i januar.

- De nye eierne har jammen ikke gjort mange forandringer. Bildene på veggene er skiftet ut, ellers er interiøret stort sett det samme, konstaterte Robinson og studerte det trange lokalet med turkise tekstiler og rosemønstret tak. Mens andre indiske restauranter i Oslo er overlesset av eksotisk pynt, finnes det ikke en eneste gjenstand på New India som røper hvilket land maten har sin opprinnelse fra.

SERVITØREN VAR EKSTREMT BLID, og forklarte at rettene som er merket med «New style» på menyen er tradisjonsrike, indiske retter som ikke har blitt servert i Oslo før. Blant annet Jaipur laks og Calcutta rødspette. Men spisevennene fikk en skråsikker anbefaling om hva de burde velge.

- New Delhi indrefilet og Tandoori white chicken er best, proklamerte servitøren smilende. Siden begge rettene var merket «New style», valgte Robinson og Fredag å lytte til ekspertisen.

- Bra med nye innslag på menyen, for ellers blir det mye av det samme på indiske restauranter, sa Robinson, som også fikk en ny smak i glasset, det indiske ølet Cobra (kr 49 pr. flaske).

- Velsmakende og rundt, mente Robinson, som liker øl til sterk mat. Fredag gikk for den milde varianten i matveien, men valgte likevel indisk øl som følge.

Forrettene kom kjapt. Kongereker pakora, fire grillede kongereker med tomatsaus, til Fredag, vegetarpakora til Robinson.

- Gode reker. Ikke for sterke, men likevel med et lite kryddersting, sa Fredag. - Men på så store reker bør kokken ta seg bryet med å fjerne tarmen.

- Her er det ikke mye sting, meldte Robinson om sin pakora: boller av most potet, ost og grønn paprika, rullet i linsemel og frityrstekt. Bare tomatsausen, en sterk utgave av den Fredag fikk, piffet opp.

SÅ VAR DET DUKET FOR «NEW STYLE». Ifølge menyen skulle indrefileten være marinert i yoghurt, hvitløk, ingefær og egg. Kjøttet var mørt, men nesten rått - trass i at Fredag ba om medium - og kom dynget ned i tomatsaus.

- Den samme vi fikk til forrettene, sa Fredag.

- Selv om kjøttet åpenbart er av god kvalitet, smaker det null og niks annet enn indisk tomatsaus.

Robinson slapp faktisk unna tomatsaus til sin hovedrett. Tandoori white chicken var i menyen beskrevet som kyllingbryst marinert i egg og maismel, og stuffet med det servitøren kalte indiske krydder.

- Stuffingen smaker mest av harsk, rå hvitløk, konstaterte Robinson og skuffet unna sausen som druknet kyllingbrystet. Sausen var fyldig og kremet, og kunne nok vært god hvis den ikke hadde vært salt på grensen til uspiselig. Den aromatiske, krydrede risen var lekker, men maktet ikke å redde rettene. Heller ikke nanbrødene, som er gratis på New India. Robinson og Fredag fikk to varianter nan, et med og et uten hvitløk. Begge hovedrettene var - i likhet med forrettene - garnert med store mengder rå løkringer, rød paprika, grønn paprika og sitronskiver.

- Greit nok at oppleggingen ikke er så fancy på en indisk restaurant, verre er det at maten ikke holder mål, mente Robinson.

INDISKE DESSERTER er noe for seg selv. For eksempel Gulab Jamun og Rasgula: frityrstekt tørrmelk dyppet i sukker, og tørrmelk og ost frityrstekt i sukkervann. Det er nok bedre butikk å satse mest på internasjonale desserter, som New India gjør. Robinson og Fredag testet den italienske klassikeren tiramisu og en miks av sorbeter.

- Hvor er smaken av den deilige italienske osten mascarpone? Dette smaker kjøpekrem på sprayflaske, sa Robinson skuffet.

- Og sorbeten er alt annet enn hjemmelaget, sa Fredag og pirket i en gigantisk isporsjon.

- Men espressoen er god. New India har nok fått Kvellos kaffemaskin på kjøpet.

<B>GJENBRUK:</B> Etter at Kvello Restaurant og Catering stengte dørene i januar, har den indiske restauranten New India rykket inn i Frognerveien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer