Ekte scampi: Sjøkreps med urtesmør. Foto: METTE RANDEM
Ekte scampi: Sjøkreps med urtesmør. Foto: METTE RANDEMVis mer

De fleste nordmenn kaller det for scampi, men hva er det egentlig? Viestad har svaret

I tillegg gir han deg to smakfulle skalldyroppskrifter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For snart 30 år siden åpnet Grillen, det som den gang ble regnet som den mest ambisiøse restauranten i Bø i Telemark, «koselig rustikt innredet, med en stor åpen trekullgrill, hvor det meste av maten ble tilberedt».

Menyen var komponert av kjøkkensjef og eier Per Arntzen i samarbeid med tidligere orlogskaptein Terje Dørumsgaard (på den tida kontorsjef i Bø Sommarland).

En av rettene på menyen var «Grillet Scampi (Sjøkreps)», servert med ris og «spesialsaus».

Men et eller annet sted hadde det skjedd en feil. Innen retten hadde kommet fra menyskisse til tallerken, hadde sjøkrepsen – det italienerne kaller «scampi» – blitt byttet ut med tigerreker – det nordmenn flest kaller «scampi».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn